Meubelfabriek Schilte, Ijsselstein

Schilte maakt al anderhalve eeuw hoogwaardige houten schoolmeubelen. Hoge kwaliteit en duurzaamheid in de bedrijfsvoering samen met vakmanschap in hout. Dat vertelt ook het gebouw: De zware voordeur van massief eikenhout , de gelamineerde houten liggers van de grote productiehal, de houten gevel, de kopshoutenvloer en al het maatwerk meubilair spreken de zelfde taal. De schoorsteen, de kopgevels van de oude hallen en het portiershuis zijn niet alleen behouden, maar hebben ook een nieuwe functie gekregen. Zo is, terwijl alle ander bedrijven plaats hebben gemaakt voor woningbouw, dit bedrijf op historische bodem vernieuwd en verlevendigt het de stad.

Inmiddels is het complex al weer 20 jaar in gebruik en zijn twee kantoren voor de verhuur aan toegevoegd. ( zie kantoor Schilte BV)

Meubelfabriek met kantoor en showroom, Ijsselstein

Opdrachtgever: Schilte Beheer BV

Oplevering: 1e fase 1993; 2e fase 1997

Citaat opdrachtgever:
“Alexandra Dietzsch heeft ons terrein van 14000m2, dat midden in een woonwijk ligt, een compleet andere uitstraling gegeven. Er zijn nu diverse kantoorpanden en een schoolmeubel fabriek gevestigd. Zeker als meubelfabrikant wil je graag zo efficiënt mogelijk produceren in een fabriek die past bij de uitstraling van het bedrijf. Alexandra is hier meer dan uitstekend in geslaagd en wij zijn dan ook uitermate tevreden over het geleverde werk.” – Wilbert Pompe, directeur Schilte bv.

Kenmerken: bedrijf, duurzaam bouwen, interieur, nieuwbouw, particulier