JOUW PLAN

De woonkamer vergroten? Of een serre aanbouwen? De keuken uitbouwen? Een badkamer aan de slaapkamer maken? Met veranderingen in je leven zou ook je woning mee moeten kunnen veranderen. Dat kan, met kleine of soms grotere ingrepen, is de woning weer klaar voor de komende 10 jaar. Verhuizen in je eigen woning, zo voelt het.

Het is tijd om aan de toekomst te denken, waar drempels lastig worden en je het liefst alles gelijk- vloers hebt. Kan dit in mijn huis? Een te smalle gang, een te stijle trap, smalle deuren, het zijn allemaal hindernissen in een huis als je wat moelijker gaat bewegen. Als je goed naar je woonbehoefte kijkt, dan weet je welke keuzes je kunt maken. We helpen je graag dit te onderzoeken.

Steeds meer mensen bedenken, dat ze in toekomst, als ze wat ouder zijn en eventueel handicaps krijgen ander eisen aan de woning stellen. Je kennissen denken er net zo over. Waarom niet met anderen een plan ontwikkelen om samen te bouwen voor later. Het heeft al een naam CPO – Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Een vorm, waarbij je samen bouwt, maar ieder zijn eigen wooneisen invult. Vele verschillende woningen in een gebouw, of meerder gebouwtjes? Allen gericht op comfortabel, veilig en zorgeloos wonen.

Zelf bouwen is een grote droom voor velen, dat even zo velen afschrikt omdat het een onoverzichtelijk traject en een financieel risico lijkt te zijn. In Nederland worden in steeds meer gemeenten vrije kavels uitgegeven en de overheid stimuleert zelf bouwen. Ja, het is meer moeite, dat klopt. Maar de moeite loont. Je gaat voor een huis, dat werkelijk bij je past, dat meer te bieden heeft dan ruimte, dat je eigen sfeer heeft, dat met gezonde materialen gebouwd is, dat rekening houdt met waar jij waarde aan hecht. De voorbeelden in ons projectoverzicht laten zien hoe verschillend de woondromen zijn, maar ook, dat ze kunnen uitkomen!

In ons Nederlandse klimaat is het buiten al gauw te fris, te veel wind of het regent weer. Maar we houden van het licht en het gevoel buiten te zitten. Een lichte, glazen aanbouw aan je woonhuis is een investering, die je woongenot enorm vergroot. Maar mag dat zonder vergunning? En hoe moet de uitbouw er dan uitzien? Een serre op maat houdt in, dat je kijkt naar de stijl van het huis, naar de indeling van de woning, naar de zon en schaduw. Een goed ontworpen serre neemt niet het daglicht uit de woonruimten, verbetert het binnenklimaat en kan zelf een energiebesparing betekenen. Hoe verschillend dit er uit kan zien!

Als je een keer ervaren hebt hoe weldadig een ruimte is, die met natuurlijke materialen afgewerkt is, dan begrijp je, wat gezond bouwen inhoud. Dat deze bouw tegelijkertijd ook duurzaam en minder belastend voor het milieu is overtuigd van zelf. Wij hebben veel ervaring in, zowel nieuwbouw als ook verbouwingen van woonhuizen, kantoren en zelfs bedrijven. Om eerlijk te zijn, het is onze tweede natuur om zo te ontwerpen. Omdat het om het welbevinden van de mens gaat is de keuze makkelijk: gezond bouwen en verbouwen.

Het bedrijf heeft een nieuwe uitstraling nodig? Of voldoet niet meer aan de veranderde bedrijfsvoering? Er is ruimte over, die zouden we wel willen verhuren. Of moeten we nieuw bouwen?

Niets is dynamischer dan een bedrijf; de huisvesting mag dan geen blok aan het been zijn. Laat daarom iemand, die met vakkennis en de nodige distantie kan kijken, je huisvesting analyseren. Je zult zien, dat er meer te winnen is dan je zelf kunt bedenken. Een slimme ingreep kan een hele verbetering in je logistiek betekenen. Het interieur vernieuwen geeft een enorme impuls aan je medewerkers en laat je klanten zien, dat je bedrijf niet stil staat. Als de conclusie is, dat in het huidige pand de oorlog niet te winnen valt – dan helpen we graag bij het vinden van een passend gebouw of locatie. Een volgend pand moet flexibel zijn, dat hebben we geleerd, maar het moet zich ook meer onderscheiden zodat jouw bedrijf herkenbaar is.