Dat is de basis waarop ik verder ben gaan werken. In 25 jaar praktijk heeft dit geleidt tot projecten, die deze waarden in zich dragen. Grote en kleine gebouwen, die in harmonie met hun omgeving zijn, een weldadige plek zijn voor de bewoners, een gezonde leefomgeving vormen. Vanuit de verbondenheid met de natuur is het een kleine stap naar bouwen met aandacht voor het milieu; noem het duurzaam, ecologisch of cradle2cradle. Het is al lang uitgevonden. Op mijn reizen door landen als Marokko, Syrië, Jemen, Italië, maar ook Denemarken en Noorwegen ben ik elke keer weer gefascineerd door de bouwvormen die in harmonie met de natuur zijn. Of dat houten huizen in Noorwegen zijn, natuursteen huizen in Umbrië of lemen paleizen in Marokko. In eenvoudige aquarellen en tekeningen probeer ik vast te leggen wat me raakt: de schoonheid van menselijk handelen in het landschap. Ook het stedelijk landschap met techniek en werkplaatsen kan deze uitstraling hebben, daar waar menselijke aandacht spreekt.
Inspiratie zit overal voor mij. Reden, om met aandacht werken, geven mij mijn opdrachtgevers.
Of het een werkplek is, een woning, een bedrijf of een theater, een verbouwing of nieuwbouw de benadering is altijd de zelfde. Van binnen uit.
Maar ik ben ingenieur, geen kunstenaar. De techniek is even fascinerend . Ook Constructie en installaties bepalen de vorm van het gebouw en de kwaliteit van de ruimte. Grote stoere houten constructies, ik laat het graag zien, maar ook een staalconstructie in een woonhuis vindt je in mijn projecten. Bouwmethoden zoals houtskeletbouw of massiefhoutbouw maken gebruik van hernieuwbare bouwstoffen, maken de ruimte aangenaam en een gezond binnenklimaat. Daar maak ik graag gebruik van.
Gelukkig is er de afgelopen jaren heel veel techniek ontwikkeld, die intelligent omgaat met onze resources, energie spaart en zelfs opwekt, materiaal recyclebaar maakt en waterkringlopen sluit. In verschillende projecten heb ik hier ervaring mee opgedaan.