Brandweer Haastrecht

Midden in het oude stadje Haastrecht, tegenover de kerk hebben de brandweer en de politiepost samen een nieuwe huisvesting gekregen. Het pand voegt zich met zijn rode gebakken gevelpannen perfect in de omgeving . De eigenwillige vorm met zijn ronding en glazen spits valt op. Met de toekomstige gebruikers is in de ontwerpfase veel overleg geweest, om tot een optimaal functionele indeling op weinig vierkante meters te komen. Zorgvuldige materiaalkeuze en hoge isolatiewaarden maken het pand duurzaam. Een plek van waaruit de vrijwilligers graag werken.

Brandweerkazerne en Politiepost Haastrecht, gemeente Vlist

Opdrachtgever: gemeente Vlist

Oplevering: 2010

Architectuur: dietzsch+van der sanden architecten

Projectmanagment: HEVO

Citaat opdrachtgever:
“Wat me nog is bij gebleven hoe jullie je ooit presenteerde met jullie schets ontwerpen ten opzichte van jullie manlijke concurrentie. Goed verhaal en duidelijk voorbereid, heldere blik op de omgeving, kleur, stijlen, opgaan in de omgeving en met een visie naar de toekomst als de weersinvloeden het gebouw aanpassen aan het landschap. Daarbij stonden jullie ook open voor aanpassingen ondanks jullie eigen visie en werd er naar een oplossing of compromis gezocht.” - Kees Bogaart

Kenmerken: duurzaam bouwen, nieuwbouw, overheid, veiligheid, werken