Herbestemming De Kapel, Culemborg

Een tweede leven voor een kapel, maar dan als hotel, restaurant en café. Dat is de inzet van dit transitie ontwerp, dat geleid heeft tot een winnend ontwerp ( prijsvraag). De kapelruimte is op de begane grond open gemaakt en wordt zo onderdeel van het plein. Het is de doorgang naar het park en tegelijkertijd ingang naar het hotel en restaurant. In een prachtige nieuwe serre in het park tussen de oude bomen zit je in het restaurant. In de kerkruimte zelf zijn de hotelkamers als gebouw in een gebouw geplaatst, zodat de ruimtelijkheid van de kerkzaal in de vide voel- en zichtbaar blijft. Behouden en vernieuwen, oud en nieuw combineren, vertrouwd en verrassend tegelijk zijn, dat vraagt vakmanschap en gevoel voor details.

Herbestemming Kapel tot Hotel, Cafe, Restaurant; Culemborg

Opdrachtgever: Van de Boom Projectontwikkeling BV

Oplevering: dit zal niet uitgevoerd worden

Prijsvraag gewonnen: 2004

Architect: Alexandra Dietzsch Architectuur

Projectmanagement: Interfacet

Citaat opdrachtgever:
“Met dit ontwerp krijgt het gebouw een tweede leven, dat veel voor de samenleving in de stad te bieden heeft.”

Kenmerken: commercieel, duurzaam bouwen, herbestemming, horeca, nieuwbouw, projectmatig, renovatie, verbouw, vrije tijd