Bezoekerscentrum Staatbosbeheer, Oostvaarderplassen

Hoe zorg je, dat bezoekers in het natuurgebied de Oostvaarderplassen de natuur kunnen beleven zonder deze te verstoren. Dat je zowel iets kunt leren, alsook recreëren. Wij hebben een landschappelijk plan gemaakt, waarin je op een soort grote brug door het landschap wandelt, steeds weer hutten passerend, waar tentoonstellingen en ontmoetingsplekken zijn, van waaruit je beschut naar het landschap en de dieren kunt kijken; om aan het einde van de brug af te dalen naar het maaiveld en je wandeling voort te zetten tussen riet, gras en bomen. Dit is een studie in het kader van een door Staatbosbeheer uitgeschreven prijsvraag. Ideeën, die niet uitgevoerd zullen worden, maar voor ons een beter inzicht in de problematiek van natuurbeleving hebben gegeven.

Bezoekerscentrum Staatbosbeheer, Oostvaarderplassen

Opdrachtgever: Staatsbosbeheer

Prijsvraag: 2009

In samenwerking met: Beeldend kunstenares Georgina Lammerts van Bueren, Landschapsontwerp Rudy Brons , Presentatie Cambiaplus;

Citaat opdrachtgever:
“Deze samenwerking bewijst weer eens, wat je kunt bereiken als je de grenzen van je vakdiscipline overschrijdt. Dat zou vaker moeten gebeuren, zeer inspirerend!” - Georgina Lammerts van Bueren

Kenmerken: wonen