A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_9gutmplgamv039882quagtdu36, O_RDWR) failed: Permission denied (13)

Filename: hooks/pick_language.php

Line Number: 31

Alexandra Dietzsch Architectuur » Jouw vragen

Jouw vragen

1. Kan ik gebruik maken van de 6% BTW regeling.

Per 1 juli 2015 is de 6% regeling voor verbouwingen helaas beƫindigd.

Het ging om een tijdelijke maatregel die na diverse verlengingen nu definitief is afgelopen.

2. Wat kost het om een ontwerp te laten maken?

Afhankelijk van de omvang van het ontwerp en de werkzaamheden, die wij voor je verzorgen maken wij een offerte op maat. Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden door te spreken en inzicht in onze werkwijze te krijgen. Zie ook ONZE AANPAK.

3. Heb ik een bouwvergunning nodig voor een aanbouw aan mijn woonkamer?

In het besluit omgevingsvergunning is bepaald, wanneer er zonder omgevingsvergunning gebouwd mag worden. De regels zijn per 1 november 2014 weer verruimd. In het algemeen zijn dat de bijbehorende bouwwerken binnen 4,0 meter van de gevel. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de voorgevel en de zij- en achtergevel. Om zeker te zijn, of er wel niet een omgevingsvergunning aangevraagd moet worden, moet goed naar de specifieke situatie gekeken worden. Ook het bestemmingsplan ter plaatste kan van invloed zijn. Meer informatie geeft de rijksoverheid op de site. Een eerste check kun je uitvoeren via de link vergunningscheck.

Wij helpen je er graag bij.

4. Is duurzaam bouwen duurder?

Duurzaam bouwen is niet per se duurder dan niet-duurzaam bouwen. Door andere bouwwijzen en materiaalgebruik kan duurzaam bouwen soms goedkoper zijn. Verder is van belang welke kosten worden beschouwd. Als alleen de stichtingskosten (de grond- en bouwkosten) worden bekeken, lijkt het of duurzaam bouwen duurder is, maar vaak zijn de onderhoudskosten van een duurzaam gebouw een stuk lager. Ook worden de energie- en waterbesparende maatregelen tijdens het gebruik van de woning terugverdiend, doordat de energie- en waterrekening lager uitvalt. Voor de kopers of gebruikers van een woning of gebouw is dat een voordeel.

5. Wat is het voordeel van leemstucwerk?

Leemstucwerk is een afwerking van wanden en plafonds met een of twee lagen leem. Behalve het optische effect van de natuurlijk afwerking zorgt leem voor een aangenaam en gezond binnenklimaat in de woning of het kantoor. Leem houdt de luchtvochtigheid constant en heeft een reinigend effect op de lucht in de vertrekken.

Op een effen ondergrond, b.v een reeds gestucte wand of gipsplaat, kan met 2 tot 3 mm leemfinish een prachtig resultaat bereikt worden, dat een rijke natuurlijke uitstraling heeft. Leemfinish is in de handel in vele mooie natuurkleuren van okergeel tot paars, zacht groen , koel grijs en gebroken wit. De kleur is de natuurlijke kleur van het zand in de leem. Is de ondergrond oneffen, zoals nieuw metselwerk, dan wordt eerst een laag bruine leem aangebracht, die het oppervlak glad maakt.

  • Bruine basisleem
  • grijze leemfinish, Topleem

Leemstucwerk is bijzonder goed te combineren met wandverwarming. Door de warmteslangen in een laag leem in te bedden, wordt de stralingswarmte goed gespreid.

6. Hoe werkt een wandverwarming?

Wandverwarming is vergelijkbaar met vloerverwarming. Op of in de wand worden slangen aangebracht, waar het warme water doorheen stroomt. De wand (b.v. het leemstucwerk) wordt opgewarmd en geeft de warmte als stralingswarmte af aan de ruimte. Dit betekent ook energiebesparing. De ruimte wordt heerlijk gelijkmatig verwarmd, geen storende radiatoren, geen tocht. Wandverwarming kan gecombineerd worden met vloerverwarming, met radiatoren en aangesloten op een traditionele Cv-installatie of een warmtepompinstallatie.

7. Hoe krijgt mijn pand een andere uitstraling?

Een woonhuis, een interieur of een bedrijfspand kan misschien wel als ruimte aan je behoeften voldoen, maar zijn de uitstraling en de sfeer nog wat je nu wilt hebben? Is het genoeg, om de kleuren te veranderen? Moet materiaalgebruik anders? Of iets eigentijds aan toevoegen? Afhankelijk van je wensen en budget maken we een plan. Hoe het nieuwe gezicht eruit ziet, maken we aan de hand van 3-D visualisatie en moodboards duidelijk.

Een nieuw interieur voor Theater de Fransche School, Collages en Moodboard

Een metamorfose voor een woonhuis; van traditioneel naar modern; zie ook projecten

8. Kan ik meer voorbeelden van ontwerpen zien?

Misschien ben je geĆÆnteresseerd in een speciaal onderwerp, dat je uitgebreider zou willen bekijken of waar jemeer voorbeelden van zou willen zien. Dat kan. Op deze website zijn onder " onze ontwerpen" lang niet alle projecten afgebeeld. Onze praktijkervaring is echter breed en we laten je graag meer zien. Laat ons weten waar je naar op zoek bent. Stuur een mail naar info@alexandradietzscharchitectuur.nl.

Andere vragen? Meer weten?
Stuur een mail naar info@alexandradietzscharchitectuur.nl.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php/session/sess_9gutmplgamv039882quagtdu36, O_RDWR) failed: Permission denied (13)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session)

Filename: Unknown

Line Number: 0